Omgeving

Er op uit in de Achterhoek

De Holterveldse Hoeve is gelegen op het Holterveld in het buurtschap Bekveld, ten zuidwesten van Hengelo (Gld.)
De hoeve ligt centraal tussen vier hanzesteden, te weten Doesburg, Zutphen, Bronckhorst en Doetinchem, en de dorpen Vorden, Ruurlo en Zelhem, die in het hoogseizoen bol staan van leuke, typisch Achterhoekse feestdagen. U kunt bovendien overal uitstekend terecht voor drank en spijs.

De tijd lijkt langzamer te gaan in de Achterhoek

Vanuit de Holterveldse Hoeve kunt u urenlange wandelingen maken of fietsen langs de velden, weilanden, bossen en boerderijen, over smalle landweggetjes die u dwars door het mooie Achterhoekse coulissen landschap leiden, dat erg rijk is aan fauna en flora.

Bezienswaardigheden en aktiviteiten

Het grootste beuken doolhof van Europa vindt u vlak voor Ruurlo (11 km), komende vanaf de Hoeve. Iets terug in hetzelfde bos vindt u de vermaarde pannenkoekenboerderij de Heikamp.

In de directe omgeving (200 meter) van de Holterveldse Hoeve vindt u voor de kinderen de kinderboerderij Feltsigtde Acht Kastelenroute – waarvan een aantal Kastelen  zijn opengesteld voor het publiek – en een aantal LF-routes (Landelijke Fiets-routes). Als u van picknikken houdt kunt u volop uw gang gaan.
Op 7 km naar het noordwesten bevindt zich het kleinste stadje van Nederland, Bronckhorst. Daar kunt u onder andere naar het Dickens Museum, antiek bekijken, een theeschenkerij bezoeken, u vindt er boerenkazen, edelstenen, en een goudsmidatelier. Daarnaast is een wandeling door Bronckhorst op zich al de moeite waard.

Uitgaan en cultuur opsnuiven

De grotere plaatsen Doetinchem (8 km), Doesburg (9 km) en Zutphen (11 km) bieden gevarieerd vertier tot in de kleine uurtjes, veel goede restaurants en het is er leuk winkelen. Voor de jeugd die nog laat wil stappen kunnen we Doetinchem aanraden.
We wijzen u bovendien graag de weg naar bijzondere musea, galleries, en andere opmerkelijke gelegenheden die u nergens anders dan in de Achterhoek zult aantreffen.

Mogelijkheid voor het huren van fietsen en of tandems.
Diverse mooie fietsroutes van 10 tot 50 km bij ons verkrijgbaar.